دوره 7، شماره 1 - ( دوره هفتم، شماره یک، بهار 1398 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Hatamian P, Kazmi A, Rassol Zadeh Tabatabaei K. Efficincy of cognitive rehabilitation on Reduction of Unhealthy Eating Behaviors and Attitudes in Adolescents students with ADHD disorder. JCP 2019; 7 (1) :21-30
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3184-fa.html
حاتمیان پیمان، کاظمی رضایی سید علی، رسول زاده طباطبایی سید کاظم. اثر تمرینات توان بخشی شناختی بر کاهش رفتارها و نگرش خوردن ناسالم نوجوانان با اختلال نقص توجه/ بیش فعالی. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1398; 7 (1) :21-30

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3184-fa.html

دانشگاه تربیت مدرس ، hatamian152@gmail.com
چکیده:   (5711 مشاهده)
با توجه به این که در بین دانش آموزان با اختلال نقص توجه/ بیش فعالی انجام برخی رفتارهای ناسالم بیشتر از افراد عادی است، بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثر تمرینات توان بخشی شناختی بر کاهش رفتارها و نگرش خوردن ناسالم نوجوانان با اختلال نقص توجه/ بیش فعالی انجام شد. طرح پژوهشی از نوع نیمهآزمایشی با پیشآزمون و پسآزمون بود. جامعه پژوهش شامل دانش آموزان نوجوانان 14 تا 18 ساله که توسط کارشناسان مرکز مشاوره آموزش و پرورش شهر کرمانشاه مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی تشخیص داده شده بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد  24 نفر از آنها انتخاب شد و  به طور تصادفی در دو گروه مداخله توان­بخشی شناختی و گروه کنترل گمارش شدند. گروه آزمایش در 12جلسه 60 دقیقه ای 2 بار در هفته تمرینات توان بخشی شناختی دریافت و گروه کنترل همان مداخلات معمول خود را دریافت کردند. برای سنجش سطح رفتارها و نگرش­های خوردن ناسالم در دو مرحله پیشآزمون و پسآزمون از مقیاس بازخورد خوردن ویلیامسون  استفاده شد. نهایتا دادههای حاصل با استفاده از نرمافزار SPSS-23  و به کمک تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از یافته ها نشان داد که آموزش درمانی توان­بخشی شناختی در پس آزمون نسبت به گروه کنترل اثر بخشی معناداری بر کاهش رفتارها و نگرش های خوردن ناسالم در دانش آموزان با اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بر جای گذاشت (P< 0/001). بنابراین با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که آموزش درمانی توانبخشی شناختی اثربخش است و برای کاهش رفتارها و نگرش های خوردن ناسالم در دانش آموزان نوجوانان می توان از آن بهره برد.
متن کامل [PDF 1047 kb]   (814 دریافت)
دریافت: 1398/9/13 | پذیرش: 1398/11/4 | انتشار: 1398/11/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.